Læs om diamantgraderer

billede A

Scandinavian School of Gemology

EKSAMINERET DIAMANTGRADERER

Bliv Eksamineret Diamantgraderer fra dit eget hjem. Både undervisning og eksamen foregår i dit eget tempo hjemme hos dig selv. Du skal altså ikke møde på bestemte tider på bestemte steder til undervisning. Kurset er velegnet som 6ugers jobrettet uddannelse for arbejdsledige.

Det hele foregår på Internettet samt i kontakt med din lærer som dagligt besvarer dine spørgsmål på e-mail.

Uddannelsen er tilrettelagt så alle der har interesse for diamanter kan gennemføre den.

Består du eksamen får du tilkendt betegnelsen eksamineret diamantgraderer.

Uddannelsen er velegnet til dig som måske gerne vil beskæftige dig med handel af diamanter.

Måske køber eller sælger du diamanter eller smykker på auktioner og vil gerne vide om du betaler den rette pris eller får den rette vurdering når du sælger. Du vil måske arbejde som diamantgraderer med certificering af diamanter på et professionelt niveau.

Måske arbejder du allerede i branchen hos en guldsmed eller et auktionshus og vil gerne uddanne dig bedre indenfor faget. Uanset så er denne uddannelse lige det du mangler hvis du interesserer dig for diamanter. Og der er ingen pres hvornår den skal være færdig eller hvornår du går til eksamen. Alt afhænger af tiden du har til rådighed.

Selve uddannelsen består af 14 lektioner, som i indhold og længde varierer. For at opnå betegnelsen eksamineret diamantgraderer skal du bestå 2 eksamener.

Under uddannelsen vil vi komme vidt omkring alle diamantens facetter og det er ikke kun bogstaveligt.

Du vil lære om diamanters historier, fra de første fund for flere tusinde år siden og til i dag. Du vil lære hvordan diamanter dannes inde i jorden og hvordan de transporteres op gennem jordens kappe til overfladen. Hvilken type af materialer man finder diamanter i og hvordan man udgraver diamanter.

Derefter studerer vi hvordan diamanter sælges i markedet. Hvad diamantmarkedet er og hvordan distributionsleddene fungerer. Hvordan priserne beregnes og hvad der afgør diamantpriser.

Vi begynder at gå i dybden med selve diamanterne med at studere dets egenskaber, som jo er omfattende. Vi vil studere vigtigheden af den kritiske vinkel der er afgørende for lysets bevægelse i diamanten. Diamantslibning er det mest omfattende og vigtigste ved graduering af diamanter, for det er ofte her skønheden på diamanten afgøres og det er her hvor pengene kan tjenes og mistes når man handler. Men vi skal selvfølgeligt også studere både farvegraduering og klarhedsgraduering og du vil få mange øvelser som hjælper dig igennem forståelsen af teorien.

Diamanter findes også med adskillige behandlingsmetoder som vi vil studere indgående så du kan kende forskel på naturlige og behandlede diamanter. Og til sidst vil vi studere forskellige typer af certifikater, både de gode og de mindre gode og ikke mindst vil du lærer hvad der adskiller professionelle certifikater fra de lidt blakkede certifikater.

Selve eksamenen foregår i 2 dele. En teoretisk og en praktisk.

Den første foregår på Internettet på tid. Der vil være tid nok til at besvare spørgsmålene, som består af en kombination af spørgsmål, hvor der enten vil være op til 5 svarmuligheder eller et falsk kontra sandt besvarelse. Denne eksamen er parat viden og der vil ikke være tid at slå op i undervisningsmateriale for at finde svarene.

Til den anden eksamen vil du få tilsendt diamanter til graduering, hvor du indenfor et specifikt tidsrum skal graduere diamanterne på baggrund af de principper og retningslinjer som du har lært på uddannelsen.

Se den samlede lektionsplan her.

Prisen er kun DKK 7.950 der kan betales kontant (der gives 5% rabat på uddannelsesafgiften ved kontant betaling) eller med kr. 2.650 i 3 måneder. Det eneste krav til betaling er, at hele uddannelsesafgiften skal være betalt inden den afsluttende eksamen.

Uddannelsesafgiften kan ikke betales med internationale kreditkort, kun dankort eller bankoverførsel.

Hvis du ikke består en eksamen kan du gå om til du består. Prisen for den teoretiske reeksamen er kr. 500,- og prisen for den praktiske reeksamen er kr. 1000,-

Med venlig hilsen

Scandinavian School of Gemology