Læs om gemmolog

billede A

Scandinavian School of Gemology

Uddannelse som Eksamineret Gemmolog & Diamantgraderer

Bliv Eksamineret Gemmolog og Diamantgraderer fra dit eget hjem. Både undervisning og eksamen foregår i dit eget tempo hjemme hos dig selv. Du skal altså ikke møde på bestemte tider på bestemte steder til undervisning.

Eksamineret Diamantgraderer uddannelsen er en integreret del af Eksamineret Gemmolog uddannelsen og ved at bestå uddannelsen som Eksamineret Gemmolog får du også tildelt titlen som Eksamineret Diamantgraderer. Hvis du kun ønsker at uddanne dig til Eksamineret Diamantgraderer kan du læse specifikt om denne uddannelse her.

En Gemmolog er ekspert i ædelstene, både når det drejer sig om at klassificerer ædelstene og adskille naturlige fra kunstige fremstillede ædelstene men også at vurdere kvaliteten og dermed værdien.

Uddannelse består af 6 kurser med 77 lektioner i forskellige længder, og er opbygget som et deltidsstudie som foregår on-line og i kontakt med din lærer som dagligt besvarer dine spørgsmål på e-mail. Læs den fulde studieplan her.

Uddannelsen er tilrettelagt så alle der har interesse for ædelstene kan gennemføre den. I uddannelsesmaterialet er der mere end 600 billeder og illustrationer der illustrerer og dokumenterer alle de problemstillinger du skal kende som Gemmolog.

Består du eksamenerne får du tilkendt betegnelsen Eksamineret Gemmolog og Diamantgraderer.

Uddannelsen er velegnet til dig som måske gerne vil beskæftige dig med handel af ædelstene og smykker, eller som ønsker at arbejde med klassifikation af ædelstene og smykker og udstede certifikater eller at arbejde indenfor auktionsbranchen eller juvelerbranchen.

Der er 4 eksaminer. 2 teoretiske og 2 praktiske.

De 2 teoretiske foregår på Internettet på tid. Den ene eksamen vil alene vedrører diamanter og den anden eksamen alle andre former for gemmologi og ædelstene. Der vil være tid nok til at besvare spørgsmålene, som består af en kombination af spørgsmål, hvor der enten vil være op til 5 svarmuligheder eller et falsk kontra sandt besvarelse. Denne eksamen er parat viden og der vil ikke være tid at slå op i undervisningsmateriale for at finde svarene.

Til de praktiske eksamener vil du til den ene få tilsendt diamanter til graduering, hvor du indenfor et specifikt tidsrum skal graduere diamanterne på baggrund af de principper og retningslinjer som du har lært på uddannelsen. Til den anden praktiske eksamen vil du få tilsendt farvede ædelstene der skal certificeres på baggrund af de principper og retningslinjer som du har lært på uddannelsen.

Du vil få brug for diverse gemmologiske instrumenter til eksamen som f.eks. kan købes her. (der gives rabat til SSOG studerende).

Tilmeld dig nu mens der er plads. Er der ikke plads lige nu vil du blive tilbudt en plads på venteliste.

Prisen er kun DKK 24.950, der kan betales kontant (der gives 5% rabat på uddannelsesafgiften ved kontant betaling) eller med kr.5.000 i udbetaling og kr. 1.995 i 10 måneder. Det eneste krav til betaling er, at hele uddannelsesafgiften skal være betalt inden den afsluttende eksamen.

Uddannelsesafgiften kan ikke betales med internationale kreditkort, kun dankort eller bankoverførsel.

Hvis du ikke består en eksamen kan du gå om indtil du består. Prisen for den teoretiske reeksamen er kr. 500,- og prisen for den praktiske reeksamen er kr. 1000,-

Har du indenfor de sidste 3 år bestået eksamen som Eksamineret Diamantgraderer hos SSOG får du merit for den del af uddannelsen, ligesom den uddannelsesudgift du har betalt fratrækkes i prisen.

Med venlig hilsen

Scandinavian School of Gemology