Home » Ædelsten » Zirkoner

Zirkoner

Zirkon: fantastisk men misforstået

zircon140

Naturlige zirkoner lider i dag under en navnelighed med cubic zirkon som er en kunstig fremstillet imitation af en diamant. Mange mennesker er uvidende om at der findes en ægte og helt naturlig smuk ædelsten med navnet zirkon og den forveksles derfor med den billige imitation.

 

Zirkon findes i mange farver. Tidligere var den farveløse zirkon mest populær da den ligner en diamant men det forsvandt som dug for solen da den blev forvekslet med den billige cubic zirkon da den kom på markedet. I dag er det mest den blå farve der er populær. Den kommer mest i pastel blå men findes også i en skinnende blå farve. Zirkon findes også i grønne, mørke røde, gule, brune og orange farver.

 

Zirkon findes på ren række lokaliteter, herunder i lande som f.eks. Cambodja, Sri Lanka, Thailand og Myanmar.

 

Zirkon er en af de tungeste stene der findes. Dets SG ”specific gravity” hvilket er dets atomare tæthed er 4,60-4,70 sammenlignet med diamant som er 3.52 og safir som er 4.00. Det betyder at en 1 ct. zirkon ser væsentligt mindre ud end 1 ct. diamant da dets atomare tæthed er større og dermed tungere.  Alle ædelstene måles efter vægt. 1 ct. = 0,2 gram.

 

Dets mange farvemuligheder, dets sjældenhed og relative uretfærdige lave pris, gør zirkon meget populær for dem der ved, at en zirkon ædelsten intet har med en kunstig cubic zirkon at gøre.

Comments are closed.