Om DGAL

Danish Gemological Appraisal Laboratory er et binavn under Gauguin Trading og ellers et uafhængig gemmologisk laboratorium der beskæftiger sig med identifikation, vurdering og salg af ædelstene og smykker.

Før du investere eller efter du har investeret i smykker og ædelstene så lad os give en uafhængig vurdering og identifikation af din investering. Er man ikke velbefaren indenfor gemmologi kan det være svært at vurdere værdien og ægtheden af ens smykker.

Værdivurdering og certificering af smykker og ædelstenes primære formål er at sikre dig at du kan få den korrekte erstatning ved en forsikringsskade. Som udgangspunkt skal du nemlig økonomisk stilles på samme måde efter en skade som før en skade. Mange har den opfattelse at det betyder at et erstatningsberettiget smykke maksimalt skal erstattes med det du har betalt for smykket. Det er forkert. For hvad hvis du har købt smykket væsentligt under værdien på f.eks. en auktion, eller du har fået det som gave eller købt det billigere i udlandet end det koster i Danmark. Erstatningen skal baseres ud fra værdien, eller rettere hvad det vil koste på få smykket genfremstillet eller købt hos en lokal smykkeforretning eller guldsmed.
Bevisbyrden ligger hos dig som forsikringstager. Og et billede af f.eks. en diamantring på en finger, som du har fået i gave er ingen sikker dokumentation for kvaliteten af diamanten og dermed værdien.

Hos DGAL har vi som opgave at vejlede og rådgive i forsikringssager.

DGAL rådgiver også indenfor køb og investering af ædelstene.
DGAL har et netværk i hele verden hvor vi direkte fra sliberierne kan indkøbe og tilbyde vores kunder ædelstene til rene grossistpriser, ofte ned til 20-25% af hvad lignende ædelstene vil koste i et smykke i en dansk forretning.
Det kan vi gøre fordi vi kender markedet i de forskellige lande, samt ikke mindst de økonomiske strømninger  der regulerer ædelstenspriserne i de forskellige lande.

DGAL’ rådgiver og vurderingsmand er både uddannet i forsikringsjura, som gemmolog samt som økonom, så du er sikker på høj faglig assistance.